Agile Leadership Summit Ibiza 2019

“Zeg, is dit niet iets voor ons?”; dit waren de woorden waarmee een heel gaaf plan begon. Op ons kantoor kwamen we de LinkedIn-post tegen voor het “Digital Innovation Camp 2019” tegen. Nadat we informatie hadden opgevraagd bij de organisatie en enthousiasme hadden gepolst binnen de groep leek dit ons een hele mooie mogelijkheid voor medewerkers om op een mooie en inspirerende locatie (Ibiza) meer te leren over interessante en relevante onderwerpen binnen ons vak.

Het ‘Agile Leadership Summit’ was het 3-daagse programma waar wij met 5 medewerkers naartoe gingen om zo nog meer te leren over Agile (persoonlijk) leiderschap.

In deze 3 dagen werd er ingezoomd op diverse onderwerpen binnen dit domein. Het mooie hiervan was dat de groep hier zelf ook het leiderschap in kon nemen omdat er aan de start van de summit een planning en doel werd opgesteld. Hiermee konden we gericht aan de slag en de concrete wensen en vragen van de groep vervullen en beantwoorden.

Gedurende de 3 dagen kwamen vele onderwerpen aan bod, vrijwel allemaal ingestoken in een praktisch jasje. Met andere woorden; niet teveel theorie, maar vooral dóen. Door middel van onder andere Liberating Structures gingen we aan de slag met de onderwerpen die waren voorbereid, maar ook met de vraagstukken die op ons pad kwamen gedurende deze dagen. Liberating Structures is een verzameling van zeer eenvoudige werkvormen waarmee je de gehele groep (ongeacht de grootte) kan betrekken. Hiermee wordt iedereen betrokken en uitgenodigd om zijn of haar innovatieve of creatieve ideeën te delen. Doordat we een zeer leuke en interactieve groep hadden was het al vrij snel duidelijk dat iedereen actief kon meedoen, maar alsnog is deze manier van werken ideaal.

Diverse onderwerpen en vraagstukken kwamen aan bod die stuk voor stuk op een creatieve manier werden behandeld. Het doel van ieder onderwerp of opdracht was dan ook om hier uiteindelijk iets concreets mee te kunnen doen. Wellicht nog niet direct bij terugkomst uit Ibiza, maar wel op kort termijn aangezien de onderwerpen zeer herkenbaar zijn en bij veel bedrijven/klanten spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meenemen van een MT in het Agile/Scrum-proces, omgaan met weerstand (bij een Agile-transitie bijvoorbeeld) en het motiveren van een MT/teams en het coachen van management en teams met betrekking tot Agile & Scrum.

Naast deze inhoudelijke aspecten was het ook voor onze groep medewerkers een onvergetelijke trip. Buiten de ‘werktijden’ was er genoeg tijd om te netwerken met de andere deelnemers en uiteraard ook om te ontspannen op het prachtige eiland Ibiza. In eerste instantie lijkt een dergelijke trip of locatie wat overdreven, maar het heeft weldegelijk een toegevoegde waarde. De trainingslocatie was erg rustgevend (zeker van toegevoegde waarde tijdens de persoonlijke oefeningen bijvoorbeeld) en iedereen weet dat een andere omgeving midden in de natuur ook van toegevoegde waarde is. Daarnaast is een eiland als Ibiza een perfecte plek om elkaar beter te leren kennen. Niet alleen voor het leren kennen van nieuwe mensen, maar ook het beter leren kennen van elkaar. Ondanks dat we elkaar regelmatig zien en spreken doet een trip als deze veel goeds voor de onderlinge relaties. Zo hebben we buiten de inhoudelijke aspecten ook heerlijk kunnen genieten van het weer, het eten en natuurlijk hier en daar een drankje.

Namens Anderis willen we de organisatie hartelijk danken voor deze mooie ervaring!

Meer info?
Wilt u meer informatie over Anderis en wat dit bijvoorbeeld kan betekenen als toekomstig collega of klant?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Neem contact op