Anderis Media

Boekpresentatie 'Tips voor testers' 10 oktober 2013

De boekpresentatie was een groot succes! Meer dan 2000 jaar test ervaring in de zaal, 170 bezoekers en meer dan 1200 boeken uitgedeeld aan test professionals in de branche. De tweede druk, 500 exemplaren is al op komst.

Na het welkomstwoord van dagvoorzitter en boeiend spreker Lars Duursma kreeg Perry Liebregts het woord. Perry vertelde over de enthousiaste reacties, het succes van het boek en gaf het startsein voor de nieuwe Testcommunity. Testcommunity.nu is hét nieuwe, openbare & onafhankelijke platform voor alle test experts in Nederland. Deze community legt de focus op communicatieve en strategische vaardigheden en wordt gedreven vanuit praktijkervaringen van de leden. Deze Testcommunity telt nu al meer dan 150 leden en zal vanaf volgend jaar diverse bijeenkomsten gaan organiseren.

Lars Duursma, wereldkampioen debatteren, gaf een indrukwekkende speech over overtuigen, een van de belangrijkste vaardigheden om als tester succesvol te kunnen zijn in de praktijk.

Vervolgens werden de juryleden, Bart Broekman, René Pols en Bryan Bakker uitgenodigd om op het podium plaats te nemen en deelde zij hun indrukken van het boek met het publiek. Een aantal tipgevers kwamen ook aan het woord en kregen de kans om hun tip live toe te lichten. Dit alles gebeurde met veel humor en passie!

‘Leer van je fouten' was de winnende tip. Schrijver van deze tip Jan van Moll: "Vaak schieten we bij fouten in de verdediging. Zeggen we: 'we hebben de beste testers ingezet'. Probeer gewoon goed te kijken naar wat fout ging en daarvan te leren."

Wij kijken terug op een fantastische avond en zijn positief onder de indruk van de reacties die we na afloop van dit evenement in ontvangst hebben mogen nemen. Via deze weg willen we alle 86 auteurs en aanwezigen nogmaals hartelijk danken voor hun inzet en enthousiasme en kijken we met elkaar uit naar een volgende bijeenkomst.

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je bijvoorbeeld willen meeschrijven aan een volgend exemplaar, mee willen denken over een thema bijeenkomst of een lezing of workshop willen geven of bijwonen? Geef je dan nu op via TestCommunity.nu

“Ik ben zeer vereerd met mijn verkiezing als beste tipgever van de eerste oplage van ‘101 Tips voor Testers’. Nog blijer ben ik met het feit deel uit te maken van de sterke test community die we in Nederland al sinds jaar en dag hebben en die aan de wieg staat van het tipsboek. Uit de vele buitenlandse contacten die ik heb, weet ik dat Nederlandse testers hoog staan aangeschreven in vrijwel alle technische software disciplines. Ik ben dus mede trots op alle andere indieners van tips! Met het lanceren van dit knowledge-sharing initiatief door Anderis is het gelukt om de test community in 1 slag te mobiliseren. Ik ben ervan overtuigd dat de spin-off van het initiatief bijdraagt aan het nog verder verstevigen van ons aller testkennis en ons aanzet tot verdere verspreiding van onze gezamenlijke testkennis. Of om het anders te zeggen: Testers Unite !” 
Aldus Jan van Moll


share: